vélemény az új ST-videojátékról.

Tudjátok, mi a legszebb a Star Trekben? Mindig van egy gyönyörű pillanat, amikor az Enterprise hídján Kirknek meg kell hoznia egy nehéz döntést, amely befolyással lesz az egész legénységre, így minden szem rászegeződik, a feszültséget pedig tapogatni lehet trikorder nélkül is. Hát ilyen itt nincs.

Az előbb befejeztem a videojátékot, egy bögre teával ültem ide, hogy ameddig életerőm tart, játszom egy kicsit, mert átaludtam a napot (a testhőmérsékletem exponenciálisan emelkedik reggel óta), erre a pofámba vágják, hogy vége a játéknak. Nem sokszor fordul elő, hogy nem vagyok elégedett egy játék befejezésével, de ha mégis, felszólalok hangosan, hogy ENNYI? 

A Star Trek sosem az akcióról szólt, legalábbis addig nem, amíg J.J. Abrams rá nem tette a kezét (nem baj ez még, szerethető filmeket csinált). De a játékban a gornok által megtámadott tagok konkrétan azt a parancsot kapják a Föderációtól: Mozog? A szart is lődd ki belőle! Nem azt mondom, hogy a film vonalát kell követnie, de egy szuperélien Kirköt és Spockot kapunk, annak, amit csinálunk, pedig semmi köze sincs a Csillagflottához, az Enterprise-hoz, a felderítéshez (felderítünk mindent, igaz, de killkillraaaahwww módban). Egyébként sem vagyok akciópárti, de pokoli unalmas bolygóról bolygóra, helyszínről helyszínre járni, ahol állandóan lőni kell. Nagyszerű dolog az is, hogy lehetőséget adnak arra, hogy igazán átéld a Star Treket, például nem ölsz meg senkit, a trikorder, a kábító fokozat és a remek vulkáni fogásod segítségével leteríted az ellenséget, és elosonsz oda, ahová kell. Ez sosem jött össze. Hiába van Sound Decoy, az irritáló partnered, aki hagy megrohadni a radioaktív sugárzás kellős közepette, általában, amikor te úgy döntesz, csak azért is a nehezebb utat választod, hogy kapj egy kis XP-t, és felszereld magad fasza cuccokkal, berohan a gornok közé és ratatatatataa. Seriously?

Aztán van egy jókora bug is, több is, de egy nagyon zavaró, körülbelül a minitranszportos scene közepén, ha a rossz irányból közelíted meg a felrobbantani kívánt motyót, akkor beesel a szerkezeti egységébe, és baszhatod, mert kijönni nem tudsz, csak ha újrakezded a pályát. Ezzel hatszor beszívtam. Aztán volt, hogy Kirk és én összeragadtunk, mint a tüzelő kutyák, és addig nem tudtam mozdulni, amíg a trikorderrel nem irányítottam Kirköt valahová. Ha fedezékbe vonulsz, van, hogy nem tudsz felállni, amíg körbe-körbe nem mászkálsz és kétségbeesetten nyomkodod a szóközt, hátha. Vagy hogy kedves társunk csak rohan a falnak, hiába utasítod tízszer arra, hogy csináljon mást. Vagy hagyja, hogy halálra vérezz, holott ott van tőled húsz centire. Aztán, ugye, elég gyakran jön az autosave, ennek ellenére, ha a mentés után abbahagyod, majd másnap úgy döntesz, folytatod a játékot, olyan pályára dob, ahol húsz perccel a mentést megelőzően voltál, és alig vártad, hogy véget érjen, mert vért izzadtál.

De azért van pozitívum is: Chris Pine dörmögő hangján kívül az egyik harcban az a jó, hogy az egyik kultikus epizód, az Aréna hangulatát élheted át egy másodpercre, amikor összeeszkábálsz egy fegyvert plazmagránátból és számszeríjból. Ami még mosolyra adhat okot: McCoy és Spock csipkelődése, Spock Fascinating szövegei. És ennyi. Élveztem, de kevés volt.

Kedvenc karakter: Spock
Legelviselhetetlenebb karakter: Daniels parancsnok [örülök, hogy meghaltál, te, áruló barom]
Legfeleslegesebb jelenet: Amikor Kirk rányomul T’Marra.
Kedvenc jelenet: a minitranszportos scene
Kedvenc idézet: [parancsnak ellenszegülve Kirk ordít] DAMMIT, SPOCK, USE THE STUN! That’s an order!
Legelviselhetetlenebb ellenség: a rózsaszín, fészekrakó nyomorékok.
Kedvenc fegyver: fézer

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Archívum

2013. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930